DOLAR 30,2881 0.17%
EURO 33,0750 0.59%
ALTIN 1.965,660,52
BITCOIN 12191370,21%
İstanbul

PARÇALI BULUTLU

15:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Kaderine terk edilen göçmenleri Türk gemisi kurtardı

Kaderine terk edilen göçmenleri Türk gemisi kurtardı

Kaderine terk edilen göçmenleri Türk gemisi kurtardı - Akdeniz'de bir tekne içerisinde sürüklenen ve Malta ile Lampedusa sahil güvenliğinin kurtarmayı kabul etmediği 95 Afrika kökenli göçmeni Türk kuru yük gemisi Aslıhan kurtardı.

ABONE OL
June 19, 2022 19:00
Kaderine terk edilen göçmenleri Türk gemisi kurtardı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dün Akdeniz’in ortasında Afrika kıyılarından İtalya kıyılarına geçmeye çalışırken motoru bozulan teknedeki mahsur kalan ve sürüklenen 95 göçmen telefonla yardım kuruluşlarından destek istedi.Uluslararası göçmen yardım kuruluşlarından Sea Watch’un ulaştığı Malta ve Lampedusa sahil güvenlik yetkilileri göçmenlere yardıma gitmeyi reddetti.BÖLGEDEKİ TÜRK GEMİSİ YARDIMA GİTTİGöçmenler için harekete geçen Sea Watch helikopteri bölgede seyir halinde bulunan Türk bayraklı kuru yük gemisi Aslıhan ile irtibata geçti. 100 metre uzunluğundaki Aslıhan gemisinin kaptanı verilen koordinatlar üzerinden Akdeniz’de sürüklenen göçmenleri bularak kurtardı ve gemiye çıkardı. Göçmenlere yiyecek içecek yardımı yapıldı.SEA WATCH GEMİSİNE TESLİM EDİLDİArdından bölgeye gelen Sea Watch yardım kuruluşunun gemisine teslim edilen göçmenlerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken yardım kuruluşu, Çakıroğlu Denizcilik Limited Şirketi’ne ait Aslıhan gemisi kaptanı ve personeline duyarlılıklarından ötürü teşekkür etti, durumu kendisine ait sosyal medya hesaplarından duyurdu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.