DOLAR 30,2356 0.19%
EURO 32,9803 0.51%
ALTIN 1.964,58-0,21
BITCOIN 12089722,41%
İstanbul

PARÇALI BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

Auschwitz Kampı’nda öldürülen Romanlar için nehre çiçek bırakıldı
  • Haberin Adresi
  • Gundem
  • Auschwitz Kampı’nda öldürülen Romanlar için nehre çiçek bırakıldı

Auschwitz Kampı’nda öldürülen Romanlar için nehre çiçek bırakıldı

Auschwitz Kampı’nda öldürülen Romanlar için nehre çiçek bırakıldı - Edirne'de, 2 Ağustos 1944'te Nazi Almanyası'nın Auschwitz Kampı'nda hayatlarını kaybeden Romanlar anılarak, Meriç Nehri'ne çiçek bırakıldı.

ABONE OL
August 2, 2022 13:00
Auschwitz Kampı’nda öldürülen Romanlar için nehre çiçek bırakıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meriç Nehri kıyısında Auschwitz Kampı’nda yaşamını yitiren 3 bine yakın Roman anıldı. Program, hayatlarını kaybeden Romanlar için 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı. Anmaya, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Trakya Üniversitesi Roman Dili ve Kültürü Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Gökhan Ilgaz, Edirne Kent Konseyi Başkanı Nihat Çolak ve yönetim kurulu üyeleri, Kent Konseyi Roman Çalışma Grubu Başkanı Turan Şallı ve grup üyeleri ile Roman vatandaşlar katıldı.Etkinlikte konuşan Rektör Yardımcısı Zafer, hayatını kaybedenleri rahmet ve minnetle andığını belirterek, “Bu yapılan etkinlik, inşallah sayenizde geleneksel hale gelir. Trakya Üniversitesi de bu konulara her zaman destek oldu” dedi.Kent Konseyi Başkanı Nihat Çolak ise Romanların Edirne’de önemli bir nüfus yoğunluğu bulunduğunu vurgulayarak, “Birçok zaman bayramlarında, neşeli günlerinde, sevinçlerinde hep beraber onlarla birlikte neşelerini, sevinçlerini paylaştık. Ancak bugün Roman insanlarının en üzücü günlerinden birisi.Bugün Porajmos diye tanımlanan Roman soykırımının 78’inci yıl dönümü. 1944 Nazi Almanyası’nda faşizmin bir gecede 3 bine yakın insanı, başta kadın, çocuk ve yaşlılar olmak üzere katlettiği bir gün. Tarihçilerin söylediğine göre, İkinci

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.