DOLAR 30,2191 0.13%
EURO 32,9802 0.4%
ALTIN 1.956,74-0,62
BITCOIN 12063361,46%
İstanbul

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Artık her şey tek adamın imzasına kaldı’

‘Artık her şey tek adamın imzasına kaldı’

‘Artık her şey tek adamın imzasına kaldı’ - Danıştay’ın İstanbul Sözleşmesi hakkındaki kararını hukuk skandalı olarak nitelendiren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Artık Birleşmiş Milletler’den çıkmak, NATO’dan çıkmak, Lozan Antlaşması’ndan çıkmak, Montrö’den çıkmak, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nden çıkmak tek imzaya kaldı” diye konuştu.

ABONE OL
July 20, 2022 16:00
‘Artık her şey tek adamın imzasına kaldı’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP İzmir İl Başkanlığı’nda basın açıklaması yaptı.Cumhurbaşkanı imzasıyla İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasına yapılan itirazın Danıştay 10. Dairesi tarafından reddedildiğine değinen Özel, yargı kararının 2’ye karşı 3 oyla verildiğini, savcının usulde paralelliğe dikkat çeken mütalaasına rağmen bu kararın verildiğine vurgu yaptı.İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasının ardından kadın cinayetlerinde artış olduğunu kaydeden Özel, “Bu artıştan; tek adam kararıyla bu sözleşmeyi yürürlükten kaldıran zihniyet ve buna sessiz kalanlar, yol verenler müştereken sorumludur” dedi.“ARTIK HER ŞEY TEK ADAMIN İMZASINA KALDI”Özgür Özel ayrıca, söz konusu yargı kararını, tek adam rejiminde gelinen vahim noktanın bir göstergesi olarak yorumladı.Özel, “Bugün Türkiye’de bazı işler talimatla oluyor, bazı kararlar ise talimata bile gerek duyulmadan, ‘Tayyip Erdoğan’ın talimatı olsaydı, nasıl bir talimatı olurdu’ diye düşünülerek verilmektedir. Dünkü karara göre Birleşmiş Milletler’den çıkmak, NATO’dan çıkmak, Lozan Antlaşması’ndan çıkmak, Montrö’den çıkmak, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nden çıkmak tek bir adamın imzasına kaldı” dedi.“DANIŞTAY KARARI HUKUK SKANDALIDIR”Danıştay kararını hukuk skandalı olarak nitelendiren Özel, “Bu yetkileri kullanan kişinin ne derece gözünün döndüğünü herkes görüyor. Muhaliflere karşı ne kadar acımasız olduğu açıkça görülen bir OHAL dönemi yaşandı. Bu yetkilerin tek adamın ağzından çıkacak tek bir karara bırakılması hukuk skandalıdır” diye konuştu. İngiltere’nin Brexit sürecinden örnek veren Özel, “İngiltere Avrupa Birliği’nden çıktı. Önce parlamento, sonra kraliyet onayı, ama en son referandumla halk onayı alındı. Gereken her şey yapılıp karar alındı. Eğer çok daha güçlü bir onay mercii varken onay tek bir kişinin inisiyatifine kalıyorsa buna demokrasi diyemezsiniz” ifadelerini kullandı.Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.